‘From knowing comes caring, from caring comes change’

Dat is ons motto. Daarom lezen we veel. Kijken documentaires en films. We luisteren podcasts. Daardoor kunnen we onze mening vormen en bijstellen. We kunnen ons verwonderen en leren. Soms is het ook heftig, maar we houden van een positieve toon. Daarom bij ons vooral informatie met een positief einde. Het kan wel! 

Hieronder staan onze favorieten. Precies die boeken of films of podcasts waar wij veel van leren. Die we interessant vinden. Waarvan wij weten: als jij meer wilt leren over duurzaamheid, dan vind je dit gaaf. Ze geven dus veel informatie, maar ook stof tot nadenken. Ze zetten je aan tot actie.

De Verborgen Impact

De verborgen Impact – Babette Porcelijn

Dit boek knalt uit elkaar van informatie. Het is niet een boek wat je even wegleest, je hebt je koppie hier echt bij nodig. De dingen die Babette uitzoekt, samen met wetenschappers, zijn mind-blowing.

De basis van het boek is de impact die wij als mensen, met onze leefstijl, hebben op de planeet. Over de zin en onzin van zaken die wij belangrijk vinden in ons leven. De grootste impact is echter verborgen en uit ons zicht. Babette laat deze verborgen impact zien en legt in concrete voorbeelden uit hoe het precies zit.

Gelukkig is het boek geen compleet doemscenario. Het is fijn dat Babette ondanks alles positief blijft over de toekomst en wat we allemaal wel kunnen. En wat nu allemaal al gaande is. Dit zorgt ervoor dat je er zelf ook voor wilt (blijven) gaan!

Ik vind dit boek een aanrader omdat het je gedegen informatie geeft over de impact die wij hebben. Het maakt inzichtelijk wat je niet kunt zien. Hierdoor wordt het een handboek voor een eco-positief leven.

 

The Gamechangers – Netflix

Deze documentaire op Netflix heeft als basis om te laten zien dat dierlijke eiwitten voor ons als mens niet zo belangrijk zijn als we denken. In de documentaire worden een aantal topsporters gevolgd die een volledig plantaardig/veganistisch dieet volgen. 

Het laat duidelijk zien dat je uit plantaardig voedsel enorm veel kracht kunt halen. En dit gaat in tegen het beeld wat veelal in de sportwereld heerst. Namelijk dat je dierlijke eiwitten nodig hebt om spieren te kweken. In The Gamechangers wordt overduidelijk het tegendeel bewezen.

Na het zien van deze documentaire werd Job vegetarier. Voor mij betekende dit een bevestiging van wat ik al lange tijd voelde. Plantaardig eten maakt je gezond EN sterk.

Gamechangers
Hoe gaan we dit uitleggen

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelle Mommers

Dit boek is waanzinnig interessant en lees je echt in een ruk uit. Het legt in begrijpelijke taal EN wetenschappelijk onderbouwd uit wat er gaande is op de aarde qua klimaat.

Van vroeger tot nu wordt alles meegenomen. Wat er veranderd is en waarom. Maar het beste aan dit boek is dat het ook duidelijk maakt dat het niet te laat is.

Het maakt duidelijk wat wij nu kunnen doen, wat we al doen en wat de vooruitzichten zijn. Het boek laat je achter met een positief gevoel dat ook jij echt verschil kunt maken voor de wereld waarop en waarmee we leven. En dat geeft power!

De 8 grote lessen van de natuur – Gary Ferguson

Dit boek is waanzinnig. Als je dit leest voel je je echt aanwezig in de natuur. Ook al zit je binnen op je stoel. Wat ik super mooi vind aan dit boek, is dat je door dit boek echt dichterbij de natuur komt. Je ontdekt echt dat de natuur zo bijzonder en fantastisch is. Dat dat ver boven ons voorstellingsvermogen gaat. Dat wij zelf ook onderdeel zijn van het grotere geheel.

Dit boek makat duidelijk wat onze verbinding is met de natuur. Dat de natuur er altijd was en daarom zo goed werkt. Daar kunnen wij heel veel van leren. Het zet je aan om de verbinding op te zoeken en de liefde en kennis die de natuur voor ons in huis heeft op te zoeken en er van te leren.

de 8 grote lessen van de natuur