Hoi! Ik ben Iris

Avontuurlijke mindset onderzoeker, docent en natuurliefhebber
Author of "Taste of Europe"

Avontuurlijk leven maakt mij gelukkiger

Ik ben Iris, een vrouw, moeder, docent en natuurliefhebber uit het Brabantse land. Al zolang ik me kan herinneren heb ik avontuurlijke dromen. Op mijn twaalfde verslond ik folders over summercamp in Amerika, dat durfde ik niet aan. Uiteindelijk ging ik wel op mijn 21ste op wereldreis. Daarna volgde nog heel veel meer verre reizen. Altijd met een rugzak op en zonder vastgelegd plan.

Inmiddels is mijn leven op het gebied van verre reizen minder avontuurlijk dan vroeger. Maar mijn leven zelf is wel een groot avontuur. Ik ontdekte namelijk dat avontuur niets te maken heeft met expedities of ontdekkingtochten, maar alles met mindset. 

Het resulteerde in een zoektocht naar mezelf. Ik ging leven met een avontuurlijke mindset en dat zorgde voor nieuwsgierigheid, spanning, ontdekkingen en nog veel meer. Daarom wil ik elke dag het avontuur opzoeken. Binnen, buiten, groot, klein, samen, alleen, thuis, op werk, zomer, winter. Kortom altijd en overal.

 

Hoe kwam het avontuur mijn leven weer binnen?

Volwassen worden ging in mijn leven gepaart met alles wat daar volgens onze maatschappij bij hoort. Een hypotheek, trouwen, kinderen, een vaste baan. Dat leven was en is nog steeds een groot avontuur.

Alle verwachtingen die horen bij het volwassen worden, legden mij vast in een leven vol regelmaat en rust. Maar in mijn hoofd en lijf voelde ik het tegenovergestelde: onrust. Steeds vaker dacht ik terug aan al die toffe reizen die ik maakte in mijn twintiger jaren. Aan de bestemmingen die ik zou willen bezoeken. Of dingen die ik zou willen leren. Waarom deed ik daar niets mee?

Uiteindelijk belandde ik op een punt waarop ik het niet meer zag zitten. Waarop ik mezelf niet meer was. Uit pure frustratie en wanhoop kocht ik een paar goede wandelschoenen en trok ik er op uit. Trouw strikte ik elke week mijn veters en ging op pad. Ik werd weer verliefd op de natuur, op het buiten zijn, op het onbekende. Zo ontdekte ik, opnieuw, mezelf. Gaf ik mezelf toestemming om te op zoek te gaan naar wat ik was kwijtgeraakt van mezelf. Los van alle verwachtingen van anderen. Ik leerde los te laten en zo kochten we een oude boerderij die we zelf gaan verbouwen. Waarvan we niet weten wanneer dat af is. Ik begon een moestuin op een doods stukje grond. Leerde zaaien, oogsten en genieten. En ik gaf mijn vakantie in het geliefde en bekende Frankrijk op voor kamperen in Zweden.

Kortom mijn leven veranderde. Ik werd er gelukkig van om zo mijn eigen pad en mijn eigen nieuwsgierigheid te volgen. Dat vergt soms moed, maar bovenal levert het me enorm veel blijheid en vrijheid op.

Samenwerken?

Als je met me wilt samenwerken is dat zeker mogelijk. Klik hier om te bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.